NOTA 57 : HOBI BELI DAN KUMPUL EMAS SANGAT BERBALOI

saya berjaya kumpul pelbagai koleksi emas yang boleh dikategorikan sebagai “Rare Item” masa sekarang. Harga setiap satu jika dijual kepada penggemar yang lain boleh mencecah sekitar RM400 – RM500 berbanding dengan harga beliannya dahulu sekitar RM150 hingga RM200 sekeping
kongsi artikel ini

Eemm, kali ni saya nak cerita pasal HOBI KUMPUL EMAS pulak. Ramai yang bertanya kenapa Wazir tak buat jual beli emas secara sepenuh masa dan jadikan ia sebagai sumber pendapatan utama.

Jawapan ringkas yang saya berikan adalah saya jadikan beli dan kumpul emas ni sebagai hobi sahaja.

Bagi memenuhi hobi saya, saya berjaya kumpul pelbagai koleksi emas yang boleh dikategorikan sebagai “Rare Item” masa sekarang. Harga setiap satu jika dijual kepada penggemar yang lain boleh mencecah sekitar RM400 – RM500 berbanding dengan harga beliannya dahulu sekitar RM150 hingga RM200 sekeping.

Tu belum cerita bab nombor siri kad lagi tu, hampir 99% emas yang saya kumpul mempunyai no siri yang sangat unik 😬😝.

Ringkasnya, hobi beli dan simpan emas ni adalah sangat berbaloi. Jadi sekarang, walaupun kita rasa harganya macam mahal, tapi Insyaallah esok-esok kita akan rasa harganya sangatlah murah.

Wan Mohd Wazir

Sekadar berkongsi pengalaman dan hobi

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.