NOTA 116 : STRATEGI PELABURAN EMAS 2021

Peluang menjana keuntungan dalam emas adalah lebih besar dan tinggi.
kongsi artikel ini

Alhamdulillah. Malam ni saya sajikan intipati perkongsian Tuan Azizi Ali, Mentor Wang Malaysia berhubung dengan strategi pelaburan emas 2021.

Kongsikan kepada semua ❤️

✅ 1. Antara strategi pelaburan terbaik untuk pelaburan 2021 adalah emas. Ia bukan hanya pelaburan yang terbaik sekarang, bahkan sejak dahulu lagi sekitar 5000 tahun.

✅ 2. Ia digunakan sebagai perhiasan, mata wang dan sejak akhir-akhir ini sebagai instrumen pelaburan.

✅ 3. Dalam 20 tahun terakhir, pelaburan emas telah memberikan pulangan yang sangat tinggi sekitar 600%. Subhanallah ❤️

✅ 4. Pulangan pelaburan emas adalah sekitar 10.5% setahun. Ni adalah kadar keuntungan yang paling konsisten.

✅ 5. Kata beliau lagi “kalau dalam dunia pelaburan, pulangan 10.5% tu adalah antara pelaburan yang sangat-sangat bagus dan wajar dipilih umpama macam menang ‘loteri'” 😬

✅ 6. Emas pelaburan yang sangat RARE. Ia pelaburan paling klasik yang bertahan hingga ke hari ini.

✅ 7. Cabang pelaburan lain seperti KWSP & ASB sejak akhir-akhir ini kurang memberangsangkan dan trendnya semakin menurun. Ia hanya sesuai untuk dijadikan dan simpanan dan dana kecemasan jangka pendek sahaja.

✅ 8. Kadar keuntungan ASB juga dijangka terus merosot dan agak susah untuk mencapai kembali keuntungan sekitar 7% sepertimana sebelum ini.

✅ 9. Peluang menjana keuntungan dalam emas adalah lebih besar dan tinggi. Secara puratanya, pelaburan dalam emas mampu mencapai keuntungan yang lebih konsisten untuk jangka masa panjang lebih 20 tahun, walaupun ada turun naiknya.

✅ 10. Adalah amat sukar bagi pelaburan-pelaburan jenis lain yang boleh menjana keuntungan secara konsisten seperti emas dalam tempoh jangka panjang.

✅ 11. Jangan sesekali membuat hutang / membuat pinjaman untuk pelaburan kecuali pembelian hartanah. Jika tak cukup duit untuk melabur, jangan gatal-gatal buat pelaburan sebab YOU ARE NOT READY.

✅ 12. Apa tujuan pelaburan emas? 2 objektif utama pelaburan emas adalah untuk DANA PERSARAAN dan DANA PENDIDIKAN. Do very well dengan pelaburan emas.

✅ 13. Sebelum buat apa-apa pelaburan, dapatkan ilmu secukupnya. Bacalah buku-buku pasal emas. Cari mentor yang dah berjaya untuk bantu guide.

✅ 14. Tuan Azizi Ali sendiri telah melabur dalam emas. Beliau telah memilih Public Gold sebagai syarikat emas pilihannya disebabkan jual beli emas yang telus, secara online dan yang paling penting adalah PATUH SYARIAH.

Jangan berlengah lagi!

Ambil tindakan segera!

Wan Mohd Wazir

PG000436

Founder RTE PG

Daftar percuma : WanMohdWazir.com/daftarpercuma

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.