NOTA 97 : KUASA BELI SILENT READER

beliau sempat beli emas dengan harga murah sekitar RM10k dalam akaun emas GAP dan telah menjualnya kembali ketika harga naik bagi mengerjakan umrah. Bijak!
kongsi artikel ini
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Selamat malam semua. Semoga Allah bagi yang baik-baik untuk kita semua. Aameeen.

Ok, saya nak bawakan satu kisah yang agak unik untuk saya kongsikan kepada sahabat semua. Kisah kali ni berkaitan dengan SILENT READER.

Kisah ni bermula tahun lepas, 2019. Tapi seingat saya, beliau atau isteri dah polo saya saya sekitar beberapa tahun lalu. Beliau ni seorang silent reader dan antara follower yang setia dengan info-info yang saya kongsikan dekat FB dan wasap group. Sangat jarang bertanya dan sekali sekala mencelah untuk membeli beli emas GAP dan dinar.

Sehinggalah tahun lepas (2019) beliau sempat beli emas dengan harga murah sekitar RM10k dalam akaun emas GAP dan telah menjualnya kembali ketika harga naik bagi mengerjakan umrah. Bijak!

2 malam yang lepas, sekitar jam 1.00 pagi, beliau tetiba wasap saya kembali dan mahu membeli dinar lagi. Tapi kali ni, Masyaallah, 175 dinar emas atau pun 743.75 gram emas 999. Pecahannya adalah sepertimana berikut;

1. 10 keping x 10 dinar

2. 10 keping x 5 dinar

3. 25 keping x 1 dinar

4. Jumlah = RM200,720.00

Kesimpulan yang saya dapat buat adalah;

✅ Jangan pandang enteng kepada SILENT READER. Nampak je tak ada like, tak ada orang respond dan sebagainya, tetapi ilmu Allah itu luas. Teruskan berkongsi tanpa putus asa!

✅ Reputasi Public Gold memang tak boleh nak dinafikan lagi.

✅ Kemudahan pembelian dan jualan balik emas Public Gold secara online sangat berkesan dan praktikal.

✅ Mana ada bank / kedai emas dan sebagainya yang boleh beroperasi 24 jam 7 hari seminggu dan 365 setahun untuk belian dan jualan balik emas melainkan Public Gold.

✅ Beli emas dapat emas fizikal yang berketulenan 999.9.

✅ Paparan harga jualan emas Public Gold yang sangat telus dan sentiasa dikemaskini setiap 20 minit dan 72 kali sehari mengikut harga emas semasa dunia di www.kitco.com.

✅ Outlet Public Gold merata tempat di setiap negeri. Dibuka pada hari Isnin hingga Jumaat, 9.00 pagi hingga 5.00 petang.

✅ Semua emas Public Gold mempunyai cop pengesah ketulenan antarabangsa seperti LBMA dan pengesah ketulenan tempatan seperti Penang Assay Office.

✅ Semua belian emas Public Gold mempunyai sijil Patuh Syariah.

✅ Margin spread (perbezaan harga beli dengan harga jual balik emas) yang sangat kompetitif dan mampu menjana keuntungan jangka pendek dan jangka panjang.

✅ dan sebagainya 😬. Panjang kalau nak disenaraikan lagi 😝. Terima kasih PG. Terima kasih Dato’ Wira Louis Ng, Founder PG yang ohsem.

Make it happen! Kuasa di tangan masing-masing. Good luck ❤️

Kongsikan kepada sahabat-sahabat lain dan kita doakan semoga ia menjadi inspirasi untuk kita semua 🌷

Do the best, Allah will do the rest, Insyaallah.

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.