NOTA 4 : HARGA EMAS PUBLIC GOLD RENDAH?

harga semasa emas Public Gold pada 26 Mei 2020 untuk emas 999 adalah RM259/gram manakala untuk emas 916 harganya adalah RM233/gram (RM989 / 4.25g (1 dinar)
kongsi artikel ini

Ramai yang cakap Public Gold jual emas dengan harga rendah. Mai kita bandingkan harga emas PG dengan harga emas yang telah digazetkan oleh Persatuan Taukeh Emas dan Perhiasan Malaysia (FGJAM). Harga emas yang dipaparkan tersebut adalah sah untuk diperlakukan selama 1 minggu / 2 minggu bergantung kepada notis semasa FGJAM.

Ok sebelum tu kedai mana yang termasuk di bawah FGJAM ni? Kedai-kedai berikut : Habib Jewel, Wah Chan, Sri Pinang, Tomei, Poh Kong dan nama-nama glemer yang lain-lain termasuklah kedai-kedai emas biasa di sekitar kita semua.

Manakala, harga semasa emas Public Gold hari ini, 26 Mei 2020 untuk emas 999 adalah RM259/gram manakala untuk emas 916 harganya adalah RM233/gram (RM989 / 4.25g (1 dinar)). Tak faham tanya ok.

Lom cakap bab masa operasi, lokasi kedai, offline/online, kualiti emas, ada penilai ketulenan emas (assayer)/tidak dan sebagainya. Yang ni dlm next topik ye 😬😝

Sikit-sikit je dulu utk permulaan ni.

Yang MenulisWan Mohd Wazir

Saya sediakan landing page sementara untuk blog baharu saya di WanMohdWazir.com sebelum pelancaran rasmi Jun 2020 nanti. Pololah 😁

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.