NOTA 149 : TAHNIAH MASTER DEALER KE-25, AHMAD AZRIL BIN SALEHON

kongsi artikel ini

Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah Taala yang sentiasa membuka rezeki buat kita semua.

Nampaknya dah hampir sebulan lebih saya peram poster khas ini. Sebelum itu, saya sebagai Founder Rangkaian Tokey Emas (RTE) di bawah naungan Public Gold Malaysia ingin menzahirkan ucapan setinggi-tinggi Tahniah buat Cikgu Ahmad Azril Salehon atas kejayaan beliau dilantik sebagai Master Dealer Public Gold pada akhir Januari 2021 lalu. Syabas!

Ia satu pencapaian yang sangat baik!

Beliau merupakan Master Dealer atau lebih tepat Star Master Dealer RTE yang ke-25. Insyaallah masih ada 5 orang lagi Master Dealer baharu di bawah RTE yang akan saya perkenalkan selepas ini secara berperingkat. Warga RTE sentiasa mendoakan semoga Cikgu Azril dan pasukan sentiasa dipermudahkan segala urusan dan mencapai kejayaan yang membanggakan.

Do the best, Allah will do the rest, Insyaallah.

Mari kita kenali beliau dengan lebih dekat;

✅ Lahir di Klang, Selangor dan sekarang menetap di Johor Bahru

✅ Pendidikan awal di Sekolah Agama Menengah Jeram, SAMJ

✅ Pendidikan lanjutan di Institusi Pengajian Guru Malaysia, IPTHO Batu Pahat.

✅ Tahun 2015 – Posting sebagai guru. Dek kerana risau duit habis, dapat je duit gaji 3 bulan pertama terus mendaftar sebagai customer Public Gold dan simpan emas setiap bulan tanpa henti.

✅ 2016-2020 – Jadi penjual emas iaitu dengan cara beli emas dari orang lain dan jual balik kepada orang lain dengan markup harga sebagai sumber keuntungan.

✅ Mei 2020 – Tukar introducer kepada Syikin Dahlan SD di bawah pasukan Sadiqin Sulong #TeamKing. Beliau menjadi Priority Dealer melalui belian emas secara ansuran 10 bulan (EPP10) menggunakan duit moratorium tahun lalu.

✅ Mula nampak mudah jadi dealer berbanding seller. Hanya perlu fokus educate orang ramai simpan emas.

✅ Januari 2021 – Berjaya capai Master Dealer dalam masa 8 bulan dengan kekuatan empayar ketika itu seramai 1000 orang.

✅ Mac 2021 – Kini telah mempunyai lebih kurang 400 Direct Frontline dan kekuatan empayar semasa sekitar 3000 orang.

Kesimpulan yang saya dapat buat adalah;

✅ 1. Nak berjaya, kena ada introducer / mentor untuk bantu dan pandu kita buat cara yang betul.

✅ 2. Nak berjaya, kita perlu buat kerja secara konsisten dan berfokus. Fokus atau FOCUS telah ditarifkan oleh Robert Kiyosaki dalam sebuah bukunya membawa maksud “Follow One Course Until Successful” iaitu mengikuti satu kursus / metod hingga mencapai mencapai kesuksesan. Bukan sekejap di sini, sekejap di sana tanpa tentu arah yang boleh menyebabkan semua orang konfius 😂

Boleh nampak?

Jadi, belilah emas dengan senyuman 😬

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.