NOTA 70 : KEGILAAN YANG WARAS

Emas adalah magnet rezeki. Lagi banyak memiliki emas, lagi banyak rezeki yang datang tanpa diketahui puncanya
kongsi artikel ini
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Alhamdulillah. Puji-pujian ke hadrat Allah Taala dan selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Ok, kita bertemu lagi. Kali ni nak cerita kisah pendek pasal KEGILAAN YANG WARAS. Tajuk pun dah nampak gila. Mana ada dalam dunia ni orang gila tapi dia waras? Haaa, cuba cakap. Melainkan pembeli-pembeli emas 😬.

Kenapa?

Kerana kegilaan membeli emas makin menjadi-jadi dalam keadaan yang sangat waras 😬

Sebabnya?

1. Sekali beli, akan terus beli berkali-kali.

2. Tabiat boros berbelanja bertukar jadi berhemah bila berbelanja.

3. Emas adalah magnet rezeki. Lagi banyak memiliki emas, lagi banyak rezeki yang datang tanpa diketahui puncanya.

4. Tabiat tak pandai menyimpan bertukar sekelip mata jadi lebih-lebih menyimpan.

Tu aje nak kongsi kali ni.

Tahniah Tuan Rodi.

Kita buat, kita rasa.

Good job! Teruskan dan saya doakan semoga berjaya!

Wan Mohd Wazir

Penghasut! 😬

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.