NOTA 7 : SAYA NAK MILIKI DAN SIMPAN EMAS SECARA ANSUR-ANSUR BOLEH KE? ADA KAEDAH?

ansuran yang ditawarkan oleh Public Gold ada 2 sama ada 4 bulan atau 10 bulan. Semuanya patuh syariah
kongsi artikel ini

Ni adalah antara tulisan yang paling banyak diajukan kepada saya melalui wasap. Jawapan ringkasnya adalah BOLEH. Soalan seterusnya adalah BAGAIMANA? Jawapannya macam ni, ansuran yang ditawarkan oleh Public Gold ada 2 sama ada 4 bulan atau 10 bulan. Boleh pilih. Katakan harga emas adalah RM1000 (termasuk gold premium), so bila pilih 4 bulan, maka RM1000/4 bulan dan jika pilih 10 bulan, maka RM1000/10 bulan. Tiada kos tambahan lain yang tersembunyi.Mudahkan? Cubalah.

1. Boleh di sini.

2. Semak emel dan ikuti arahan dalam emel.

3. Login > Order > Purchase Order > Pilih Item > Klik Cart > Pilih Outlet Untuk Ambil Emas (selepas habis bayar) > Pilih Kaedah Bayaran (pilih Syariah Easy Payment Purchase – EPP) > Pilih Jenis Purchase Order > Tengok Ringkasan Belian > Selesai

Terima kasih.Wan Mohd WazirIkuti blog baharu WanMohdWazir.com untuk informasi khas emas. Buat masa ini hanya ada landing page sebelum dilancarkan secara rasmi Jun 2020 nanti.

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.