NOTA 47 : UNTUNG RM14 RIBU DALAM 7 BULAN

Tak perlu pakai teknik mengarut-mengarut pun. Memadai BELI – SIMPAN SEMENTARA – JUAL SEMULA
kongsi artikel ini
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

#Bismillah. Sebelum ni beli 250g emas 999.9 Public Gold awal tahun 2020 dengan harga RM53900. Semalam dah jual dengan harga RM67900. Untung RM14000 dalam masa 7 bulan. Untung simpan kat tepi dulu.

Lepas tu kita pakai modal baru. Semalam dah beli semula 250g dengan nilai RM70703, kita tengok berapa pulak keuntungan kali ni.

Modal tak hangus tau walaupun nampak macam makin bertambah. Ia seiring dengan kenaikan harga emas.

Tak perlu pakai teknik mengarut-mengarut pun. Memadai BELI – SIMPAN SEMENTARA – JUAL SEMULA.

Tip untuk pembeli : Harga beli bukan faktor utama untuk raih keuntungan. Sebaliknya, harga jualan balik adalah penentu utama keuntungan kita. Masa tetap berjalan, kita tempuhi dan laluinya dengan tenang.

#Alhamdulillah

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.