NOTA 172 : PELUANG BELI EMAS DENGAN HARGA MURAH

Untuk rekod, semalam ahli-ahli group emas saya dah buat pembelian melebihi RM700 ribu gara-gara penurunan harga emas yang mendadak buat seketika waktu.
kongsi artikel ini

Alhamdulillah. Saya nak kongsi satu berita baik buat sahabat-sahabat FB saya petang ni.

Harga emas 999 sekarang turun mendadak seketika sekitar RM250-RM260 per gram hari ini. Sebelum ni harga emas yang tertinggi pada tahun ini adalah sekitar RM270-RM280 per gram. Masa inilah ramai yang mulakan pembelian dan membuat simpanan emas.

Untuk rekod, semalam ahli-ahli group emas saya dah buat pembelian melebihi RM700 ribu gara-gara penurunan harga emas yang mendadak buat seketika waktu.

Lepas ini, Insyaallah harga emas akan naik kembali kerana sekarang adalah trend kenaikan harga emas. Dijangkakan harga emas boleh mencecah paras RM280 hingga RM300 per gram untuk tahun 2021.

Itu yang dikongsikan oleh pakar-pakar emas.

Tapi mungkin kita tak ada duit yang banyak ketika ini, tapi kita boleh bermula dengan jumlah belian yang kecil dulu iaitu RM100. Ye betul. Hanya RM100 dan kita akan dapat emas 999 sekitar 0.38gram dalam akaun emas GAP. Kalau rasa sikit, boleh cukupkan belian emas 1 gram iaitu dengan harga RM258/gram hari ini.

Saya kongsikan sedikit informasi teknikal daripada Mahaguru Syukor Hashim berkaitan dengan pergerakan harga emas hari ini hingga Isnin nanti. Yang pastinya, Insyaallah tindakan kita ini adalah tindakan yang terbaik buat masa ini.

Bacalah.

Ini adalah quick update tentang harga emas hujung minggu (hari ini).

Sila tengok graf harga emas dalam komen.

βœ… Harga emas hujung minggu ditutup pada 1763.08 usd/Oz. Ini adalah harga yang sangat cantik kerana ia berada pada harga support 1 pada time frame Daily (sila tengok gambar).

βœ… RSI pula berada di bawah 30 (27.30). π‘Šβ„Žπ‘Žπ‘‘ 𝐼𝑠 π‘‘β„Žπ‘’ π‘…π‘’π‘™π‘Žπ‘‘π‘–π‘£π‘’ π‘†π‘‘π‘Ÿπ‘’π‘›π‘”π‘‘β„Ž 𝐼𝑛𝑑𝑒π‘₯ (𝑅𝑆𝐼)? π‘‡β„Žπ‘’ π‘Ÿπ‘’π‘™π‘Žπ‘‘π‘–π‘£π‘’ π‘ π‘‘π‘Ÿπ‘’π‘›π‘”π‘‘β„Ž 𝑖𝑛𝑑𝑒π‘₯ (𝑅𝑆𝐼) 𝑖𝑠 π‘Ž π‘šπ‘œπ‘šπ‘’π‘›π‘‘π‘’π‘š π‘–π‘›π‘‘π‘–π‘π‘Žπ‘‘π‘œπ‘Ÿ 𝑒𝑠𝑒𝑑 𝑖𝑛 π‘‘π‘’π‘β„Žπ‘›π‘–π‘π‘Žπ‘™ π‘Žπ‘›π‘Žπ‘™π‘¦π‘ π‘–π‘  π‘‘β„Žπ‘Žπ‘‘ π‘šπ‘’π‘Žπ‘ π‘’π‘Ÿπ‘’π‘  π‘‘β„Žπ‘’ π‘šπ‘Žπ‘”π‘›π‘–π‘‘π‘’π‘‘π‘’ π‘œπ‘“ π‘Ÿπ‘’π‘π‘’π‘›π‘‘ π‘π‘Ÿπ‘–π‘π‘’ π‘β„Žπ‘Žπ‘›π‘”π‘’π‘  π‘‘π‘œ π‘’π‘£π‘Žπ‘™π‘’π‘Žπ‘‘π‘’ π‘œπ‘£π‘’π‘Ÿπ‘π‘œπ‘’π‘”β„Žπ‘‘ π‘œπ‘Ÿ π‘œπ‘£π‘’π‘Ÿπ‘ π‘œπ‘™π‘‘ π‘π‘œπ‘›π‘‘π‘–π‘‘π‘–π‘œπ‘›π‘  𝑖𝑛 π‘‘β„Žπ‘’ π‘π‘Ÿπ‘–π‘π‘’ π‘œπ‘“ π‘Ž π‘ π‘‘π‘œπ‘π‘˜ π‘œπ‘Ÿ π‘œπ‘‘β„Žπ‘’π‘Ÿ π‘Žπ‘ π‘ π‘’π‘‘.

βœ… Pada pendapat saya berdasarkan analisis teknikal, ini adalah harga yang sangat baik untuk beli/topup akaun emas GAP anda.

βœ… Ia sudah berada depan hidung anda.

βœ… Harga ini akan kekal sehingga Isnin 6.00 pagi.

Belilah emas dengan penuh senyuman 😬😍

Wan Mohd Wazir

www.notaemas.com

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.