NOTA 153 : BELI DAN SIMPAN EMAS KONSISTEN SETIAP MASA

Ada 3 posisi penting dalam pelaburan emas iaitu sebagai pedagang, pelabur dan penyimpan.
kongsi artikel ini

Alhamdulillah. Salam Ramadan dan Salam Lailatul Qadar. Jumpa lagi malam ni. Kali ni saya nak kongsi secara ringkas berkaitan dengan simpanan emas.

Sejak 4 bulan ni, saya rasa sangat seronok bila dapat beli emas dan simpan emas dengan banyak. Untuk bulan Januari 2021, saya berjaya beli dan simpan emas sebanyak RM10 ribu. Masuk bulan Februari 2021, saya berjaya tambah lagi RM10 ribu emas dalam simpanan. Masuk bulan Mac dan April 2021, simpanan tu makin bertambah ke RM20 ribu emas setiap bulan.

Mana ambik duit sebanyak itu? Semuanya hasil daripada insentif bulanan yang saya perolehi daripada Public Gold setiap bulan.

Alhamdulillah.

Malam ni, semasa mendengar seminar Mahaguru Syukor Hashim (sekarang) berkaitan dengan TIP PELABUR EMAS BERJAYA, dengan saranan beliau, tanpa fikir panjang, saya terus tambah lagi simpanan 5 gram emas dalam bentuk akaun emas GAP.

Ada 3 posisi dalam pelaburan emas yang diberitahu oleh MG Syukor iaitu sebagai pedagang, pelabur dan penyimpan. Untuk penyimpan emas, tindakan yang paling penting adalah perlu fokus dan konsisten beli dan simpan emas tanpa mengira harga dan masa.

Mudahnya beli dan simpan emas. Tak kira masa dan tempat, ada duit terus dapat tukar kepada emas.

Wan Mohd Wazir

Mula beli dan simpan emas PG sejak 2008 😬

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.