NOTA 35 : EDISI KHAS LAKU KERAS KURANG 3 JAM

ada di kalangan pembeli emas 1 gram 999 edisi Agong telah berjaya menjual edisi tersebut dengan harga RM400 seunit
kongsi artikel ini

Subhanallah. Edisi khas emas 1 gram Agong telah dilancarkan secara rasmi oleh Public Gold pada 16 Jun 2020 lalu. Setelah dibuka kepada umum, tak sampai 3 jam pun semua koleksi emas tersebut telah habis dijual (ditempah).

Jumlah yang dikeluarkan pun hanya 10 ribu unit sahaja. Kebetulan pulak harga yang ditawarkan hanya RM275 untuk seunit dan dijual dalam pakej 5 unit dengan harga RM1375. Harga runcit untuk edisi khas ini adalah RM320 untuk seunit dan RM1600 untuk 1 pakej (5 unit).

Saya dan sahabat lain sempatlah buat belian dalam 2000 unit (RM550 ribu) dan telah habis dijual dalam masa sehari setengah kepada kenalan terdekat.

Aura emas edisi kali ni agak lain machiam sikit 😆

Insyaallah Isnin ni 22 Jun 2020, Public Gold sekali lagi akan melancarkan satu lagi edisi khas emas 1 gram COVID-19 kepada umum. Kuantitinya juga hanya 10 ribu unit sahaja. Cuma harga jualannya sahaja yang belum diumumkan secara rasmi. Jangkaan awal saya adalah sekitar rm270 hingga rm300 untuk 1 unit.

Walaupun harga rasmi belum diumumkan, setakat malam tadi, saya dah menerima tempahan sebanyak 850 unit daripada kenalan terdekat. Masyaallah, Tabarokallah. Dasyat. Jika ada lagi yang berminat, boleh wasap kepada saya

Sebab tulah saya pernah tulis dalam nota emas sebelum ni, rekabentuk / edisi keluaran emas kadang-kadang lebih mahal daripada harga emas tu sendiri. Maka tidak hairanlah dekat FB, ada di kalangan pembeli emas 1 gram 999 edisi Agong telah berjaya menjual edisi tersebut dengan harga RM400 seunit pada sebelah malam selepas dilancarkan.

Jadi? Tunggu apa lagi? Selamat Maju Jaya.

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.