NOTA 32 : SEMUA EMAS PUBLIC GOLD DIJAMIN BELI BALIK

setiap urusan jual beli emas/perak dengan public gold dijamin selamat
kongsi artikel ini

Alhamdulillah. Kawan-kawan selalu baca dalam tulisan saya terdahulu bawa Public Gold bagi jaminan bahawa pihak mereka akan beli semula semua emas milik mereka dan juga emas-emas jenama lain di pasaran.

Ramai yang sangsi. Biasalah tu.

Bagi mereka yang dah lama bersama Public Gold seperti saya, 12 tahun, perkara ini adalah perkara biasa sahaja. Tanpa buat ujikaji, kita tak tahu keberkesanan sistem. Kita mudah untuk jadi ragu-ragu. Bila dah selalu buat, ia terbukti berfungsi dengan baik.

Duit jualan balik emas tersebut akan masuk terus ke dalam akaun bank yang telah didaftarkan sebelum ini dan semua transaksi jualan balik itu direkodkan dengan tulisan “BUYBACK PG000436 (merujuk kepada nombor ahli Public Gold masing-masing).

Dulu saya selalu kongsikan screenshot jumlah jualan balik emas saya kepada Public Gold. Tahun yang paling aktif saya buat jualan balik adalah tahun 2010 hingga 2017. Tahun-tahun lain pun ada, tapi saya tak snap. Ada yang saya ingat untuk snap dan ada yang saya lupa dek kerana dah selalu sangat buat.

Tahun 2020 juga saya pernah buat banyak kali tapi yang ingat untuk snap hanya 2 kali yang terakhir sahaja. Ia satu pengalaman yang sangat baik untuk dikongsikan.

Inilah kelebihan Public Gold berbanding syarikat lain (jika ada).

Ada yang tanya kenapa jual? Banyak sebab, antaranya;

1. Untuk raih keuntungan yang dah diperolehi.

2. Untuk pakai semula duit yang telah disimpan dalam bentuk emas untuk memenuhi keperluan rumah tangga seperti langsaikan pinjaman jangka panjang, beli aset baru dan sebagainya.

So? Ia telah dibuktikan. Lihatlah jumlahnya.

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.