NOTA 130 : SEMINIT BERSAMA ENGINEER EMAS – ABDUL HAKIM BIN SAHIDI

kongsi artikel ini
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Alhamdulillah. Ringkas je untuk entri kali ni.

Saya nak bagitahu yang saya sangat teruja dan bangga dengan saudara Abdul Hakim Sahidi.

Kenapa?

Dah 9 tahun beliau bersama saya berkecimpung dalam dunia emas Public Gold. Masa tu, beliau tengah belajar dekat UTM KL lagi. Habis kawan-kawan rapat beliau, beliau hasut beli emas. Hahaha. Ramai jugak lah yang terpengaruh ketika tu, dalam 100 orang.

Sapa kawan-kawan Hakim kat sini yang dah terpengaruh? Tolong mengaku 😬

Waktu tu, pantang saya ada kat KL, beliau akan ambil peluang untuk polo saya ke mana sahaja untuk timba ilmu emas. Kesungguhan beliau sangat luar biasa. Student tu 😬

Hingga lah 5 tahun lepas beliau dah grad dan dapat kerja dengan kompeni perundingan Jepun sebagai jurutera. Daripada jurutera biasa-biasa hinggalah sekarang dah pegang jawatan Pengarah Urusan. Umur baru 26 tahun dah jadi Pengarah Urusan.

✅ Rujuk sini untuk kerjaya beliau . Sumber: Leave A Nest

✅ Rujuk sini untuk berita lain. Sumber: UTM Newshub

Ko rasa budak ni biasa-biasa atau luar biasa? 😬

Jiwa beliau terhadap emas tidak pernah luntur dan sentiasa berkobar-kobar.

Masyaallah Tabarokallah.

Yang terbaru, beliau mula berjinak-jinak dengan YouTube untuk berkongsi ilmu emas dengan tagline SEMINIT BERSAMA ENGINEER EMAS – ABDUL HAKIM BIN SAHIDI (PG029161).

Follow lah. Seminit je bai 😬

Tekan subscribe dan loceng ya 😬

Pengisian yang sangat berkesan, penyampaian maklumat yang tepat dan skop masa yang sangat pendek! Mantap!

Layari Channel beliau di Enginer Emas

Saya doakan sahabat saya ini terus sukses dan teruskan usaha memberi manfaat kepada semua orang di sekeliling.

All the best bro! Kipidap.

Terima kasih kepada MG Syukor Hashim atas ilmu dan tunjuk ajar yang sangat bermanfaat dalam PG1MM. Insyaallah akan lahir sorang lagi mentor hebat dalam Public Gold dalam masa terdekat. Aameen.

Wallahu‘alam

Wan Mohd Wazir

Like facebook @rtechampion
Penafian: Artikel yang diterbitkan berdasarkan kepada pengalaman penulis. Tidak dibenarkan untuk ‘copy and paste’ sebarang artikel yang diterbitkan dan dijual kepada mana-mana pihak. Sekiranya masih berhasrat untuk komersilkannya, hubungi penulis di support.notaemas.com. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Daftar akaun dewasa
(18 tahun ke atas).
Terbuka kepada sesiapa sahaja.

Daftar akaun Junior
(18 tahun ke bawah)
Nota: Disarankan Penjaga daftar dahulu.